TOPCULTURISM

Board de discutii 

  • Home

  • This is the forum index page
Magazin Online Suplimente Nutritive
 #574001  by ionut82
 02-10-2014 16:22
Salut,

Acum aprox 4 saptamani si jumatate, pe 31 septembrie, am cazut de pe bicicleta cu mana stanga intinsa, mai exact am cazut in palma, si m-am ales cu o luxatie la cot plus o mica fisura la capul radial. Eram cu un amic care m-a tras de mana si astfel oasele s-au pus la loc, evenimentul producandu-se in padure la Cernica. Intr-un final am ajuns la urgente, mi s-a facut o radiografie si s-a constatat ca oasele sunt la locul lor asa ca mi s-a pus o atela ghipsata.

Dupa 2 saptamani mi-a fost dat jos ghipsul, mana in acel moment aratand foarte umflata si vanata, neputand s-o misc decat foarte putin din cauza durerii foarte mari. Degetele mainii puteam sa le misc fara probleme si chiar sa strang pumnul.
Doctorul ortoped mi-a recomandat sa fac doar miscari de extensie si flexie ale mainii, la inceput miscarile sa fie usoare, sa nu fortez. La urmatoare vizita la doctor, adica dupa 3 saptamani de la accident, mi-a spus sa fac in continuare aceleasi miscari, dar acum sa fac peste pragul durerii.

In acest moment mana este in continuare umflata doar in anumite zone ale cotului, oasele cotului vazandu-se destul de clar. Pot sa extind mana dar am un deficit de cca 30 de grade, iar la flexie deficitul este mai mic in schimb durerea este mai mare cand ajung la limita.
Cand ma trezesc de dimineata mana este rigida, intepenita, nu amortita.

Miscarile pe care le fac sunt de extensie-flexie ale mainii incercand sa trec cat pot de mult peste pragul durerii. Exercitiile le fac de doua ori pe zi in 4 serii de cate 25 de repetari.

Stiu ca este devreme pt o recuperare completa, dar scriu aici pt a primi unele sfaturi si sugestii de la cei care au trecut prin asa ceva.

Sunt programat la o noua vizata la dr ortiped saptamana viitoare...
Last edited by ionut82 on 02-10-2014 16:26, edited 1 time in total.

 #574009  by bolbo
 03-10-2014 09:20
Salut.
Flexia si extensia completa trebuie realizate cat mai repede. Pt flexie e simplu, te ajuti cu celalalt brat, chiar daca doare tragi de brat.
La extensie te asezi pe un scaun langa o masa, pui cotul pe masa si cineva trage de incheietura pumnului in jos. Apasarea tre sa fie continua, si cativa mm sa fie castigati. Se fac reprize de 2 minute apasare si apoi pauza 30 s - 1 min.
Astea se fac la recuperare, mai bine consulta medicul ca e aiurea sa nu iti spuna ce trebuie sa faci pt redobandirea amplitudinii maximale a bratului.

 #574013  by ionut82
 03-10-2014 11:51
Multumesc pt raspuns.

Doctorul mi-a spus sa fac miscarile de extensie si flexie, de preferat fara ajutor din partea cuiva si fara sa ma ajut de cealalta mana, astfel sa lucreze singura mana afectata. Cica recuperarea va fi buna astfel.
Iar in cazul in care progresele sunt foarte mici sau deloc atunci sa incerc sa ma folosesc si de cealalta mana.

O sa incerc metoda propusa de tine, eu executam altfel miscarile. Extindeam si flexam mana la maximul posibil dar nu o tineam in pozitia aceea decat 1-2s, eliberam si repetam miscarea.