BRUTUSXXX wrote:Nu asta e motivul si nici nu e mai usor sa pui muschi apoi sa elimini grasimea, ai de-a face cu 2 procese fundamentale si antagonice ( anabolism/catabolism) , trebuie sa jonglezi cu "N" variabile din diferite domenii (antrenament,nutritie,biochimie alimentara,anatomie si fiziologie). De aceea vei gasi in orice sala baieti puternici care imping sute de kile pe banca orizontala, dar culturistii ii poti numara pe degete in toata tara

si nu ma refer la "umpluturile" de pe scena....
dupa parerea mea e mai simplu sa stii sa pui carne pe tine si sa te definesti, si zic de ce:
pentru a te defini ai nevoie de deficit caloric (asta odata), un control bun al carbohidratilor si niste cardio. Adica regim si cardio.
Pastrezi proteinele sus ca sa nu pierzi masa.
Proteine care oricum erau sus in urma regimului de acumulare de masa musculara.
Despre antrenament nu discut aici, fiecare se antreneeaza cum ii merge mai bine, ideea e sa o faca intens.
dar sa zicem ca fac acum geno cu 120, si vreau sa ajung la 150, fara sa imi cresc greutatea corporala sau fara sa ma dopez. Cum fac asta..?
cum periodizez antrenamentul, ce exercitii ajutatoare folosesc? cat sa fie pauzele dintre serii, dintre antrenamente? ce incarcaturi sa folosesc la fiecare serie.? fac cardio sau nu fac? dar daca in acelasi timp vreau sa mai dau jos 5 kilograme sa prind categoria..?
mie asta mi se pare mult mai greu..
Cat despre baietii de prin sali care sunt puternici si imping sute de kile.. eu vad lucrurile putin altfel, poate ma insel.
cel putin in salile prin care am fost am vazut vreo 4 categorii de oameni.
primii sunt aia incepatori pe care nu ii luam in calcul, a doua categorie o reprezinta fitnessistii care arata mediu si care fac de intretinere si misca greutati relativ mici spre medii.
A treia categorie e reprezentata de taurii gym-freaks, pe care i-ai descris, care vor sa fie mari, rai

)) care misca tone, cum ai zis, pentru ca asta conteaza la ei. Mananca orice, mult si injecteaza la greu de toate si vor dimensiune si forta cu orice scop. Nu prea au habar de multe in ceea ce priveste antrenamentul si nutritia, merg pe principiul "mananca mult, ridica mult si injecteaza mult" si cam atat. Si e evident ca atunci cand mananci o tona si iti bagi toti esterii de pe planeta in tine, e evident ca o sa iti creasca forta in ultimul hal. Am incercat si eu ceva similar sa fac iarna trecuta, am zis ca oricum nu mai 'gustasem' demult nimic. Niste tren, niste winny fake (un androgen puternic era, am scris de el la threadul 'Steroizi'), niste test si mancare la greu.. Dupa 3 saptamani, am ajuns sa fac cu 130 la inclinat (de la 95 anterior) ramat cu 160 (de la 120), military press cu 110 (de la 85), flexii cu bara cu 75 de kg ( de la 60), tractiuni la piept cu 120 de kg ( de la 96).. aspect p..a. definire p..a, retentie de apa nici nu prea cautam asta, dar ma rog. ca s-a dus totul phulii de suflet dupa ce am sistat instantaneu si sala si injectii fara pct fara nimic, la o luna si putin de administrare, asta e alta treaba

macar am ramas cu recordurile
ultima categorie sunt aia care arata bine, culturistic vorbind, dimensiune, armonie, definire, echilibru intre grupele musculare.
si rar vezi unul ca asta ca se antreneze cu mai mult de 120-150 la impins din culcat, sau sa faca flexii cu bara Z cu mai mult de 50-70 de kg, asta in cel mai bun caz (om de peste 90 kg definit)
desi oamenii respectivi arata mult mai bine decat pot ridica.
e greu sa aplici tehnicile 'culturistice', mai ales pe cele legate de dieta, let's face it, ca aia ne omoara, nu antrenamentul. Ca toti care facem facem de placere, nu cred ca exista nimeni, sa zicem, pe forumul asta care vrea sa creasca, sa vrea sa arate bine dar sa nu ii placa sa traga de fiare intens. tuturor le place trasul de fiare.
bine, legat tot de dieta, mai e un downside, si anume ca e relativ dificil si pentru tara asta sa ai o dieta 'culturistica' beton. e nevoie de bani si in tara in care salariul minim e de 7 milioane si chiria medie e 8-10 milioane, nu e multa lume dispusa sa isi prapadeasca banii pe mancare.
Lasa ca merge si cu margarina

daca o stropesti cu niste enanthat
si asa creste forta la majoritatea. Si nu pentru ca ei au cunostinte sa si-o creasca metodic si progresiv.
parerea mea umila..